El projecte

Fins ara, les instal·lacions comptaven amb escassos metres quadrats d’escenari i amb només 280 butaques. Per poder adherir-se al pla d’ajudes i subvencions de la Generalitat caldrà fer unes reformes que s’han pressupostat en una partida de 2,6 milions d’euros dins del Pla de Reactivació Municipal, aprovat el passat 28 de març. Hi ha una previsió de 2,45 milions d’euros en el total de l’obra i reforma i 630.000€ destinats a l’equipament esceno-tècnic (il·luminació, tramoies, so…). A banda d’aquest pressupost, la revisió i modificació del projecte de 2004 tindrà un cost de 94.000€.

En aquesta modificació es preveu una edificació total de 1.200m2 i comptarà amb 311 butaques, un escenari amb més de 100m2 i s’afegirà un edifici annex propietat de l’Ajuntament que servirà de sales d’assaig, camerinos, serveis i part logística del teatre a banda del soterrani on s’instal·laran tallers. “Aquest és un treball que estem fent amb les entitats. Per fer un equipament que realment es pugui utilitzar, què millor que escoltar els usuaris que després l’utilitzaran?” argumenta el regidor de cultura de Les Roquetes, Adrià Solà.

Les entitats que utilitzaran el teatre no seran només les teatrals sinó que en el projecte es pretenen incorporar totes les arts escèniques i també volen recuperar el que havia estat aquest espai en els seus inicis: un cinema. “No parlem d’un projecte luxós, parlem d’un projecte realment digne, que el dia que s’inauguri tingui un gran recorregut i que a l’endemà no haguem de dir no podem funcionar perquè aquest teatre no compleix la normativa. Volem que tingui un llarg recorregut i que pugui donar moltes satisfaccions a les entitats i als veïns i veïnes de Les Roquetes” destaca l’alcaldessa de Ribes.

La intenció és que aquest espai sigui un equipament cultural important per Les Roquetes i s’emmarca dins del que l’Ajuntament considera com un “passeig cultural”. La recuperació del Teatre Municipal coincidirà amb l’ampliació de la biblioteca Josep Pla, la remodelació de la Plaça Hernán Cortés, les cruïlles i carrers i l’ampliació de les voreres. Hi haurà una connexió directa amb els altres equipaments culturals: la biblioteca, el co-work i el Centre Cívic. Volem que aquest en aquest eix la cultura sigui molt present” remarca Garrido.

Ara, però, encara està el procés d’adjudicació d’actualització del projecte i, un cop redactat el projecte, es farà el concurs de licitació per l’execució de les obres. Es preveu que les obres comencin a principis del 2018 i el nou Teatre Municipal estigui en funcionament a principis del 2019.